Revenirea – Part 2

Salutaree! Știți că în ultimul meu articol am vorbit despre efectul acestor timpuri de pandemie (bla,bla) și pe la final v-am spus că o să revin cu partea a doua. În această parte vom vorbi tot cam despre aceleași lucruri plus câteva idei legate de know-how-ul din sectorul comportamentului de masa în timpul pandemiei și despre agresivitatea online.

            Am văzut acum câteva zile o poza pe facebook, o poză în care armata pleacă în război iar liderii îi salutau respectuos. La întoarcere unii soldați au venit în cărucioare, alții în sicrie, alții fără o mână, fără un picior … trist, foarte trist chiar și foarte dureros. Întâmplare face ca acei lideri stăteau în același loc, în aceeași poziție doar cu o modificare foarte mică … erau plini de medalii și distincții în urma războiului. Cam așa suntem și noi! Populația este armata care se luptă cu virusul, cine scapă foarte bine, cine nu … așa a vrut Dumnezeu (vorbele unor oameni care au în mână viețile milioanelor de oameni). E clar că toate acestea vor avea un sfârșit și că vor fi oameni care vor beneficia cu vârf și îndesat de pe urma acestei situații. Chiar sunt curios cum vor decurge aceste lucruri și cum va arăta ziua când vom afla că virusul a dispărut (ori ce este el). Morala pentru liderii adevărați este să nu-și bată joc de oamenii din jurul lor și de așteptările pe care aceștia le au. Trebuie să țină cont de integritate și să dea dovadă de creativitate. Nu uitați că liderii adevărați se nasc în situații de CRIZĂ (am scris un articol legat de acest lucru).

            Cu toate acestea, manipularea în masă este la cote maxime. Se merge pe principiul „stăm la coadă unde este pomana mai mare” 😊. Îmi apar zilnic reclame cu reduceri la tot felul de lucruri reduse la jumătate de preț, nebunie mare. Întâmplarea face să fie același preț ca acum o lună de zile numai că vezi dom’le este redus la jumătate de preț. Păcat că suntem atât de creduli și credem că „ceea ce zboară chiar se mănâncă”. Ideea este să verificăm cel puțin din trei surse informația și să avem grijă la ceea ce decidem să facem.

            Nu știu cât de mult vă place vouă natura însă eu sunt fascinat de acest domeniu. Am copilărit în mediul rural și majoritatea timpului era în natură. Știți cu toții fenomenul defrișărilor de păduri. Ca o paranteză 😊 o să mergem la munte și o să vedem „plancarde”, bannere, poze cu pădure. Am văzut un reportaj zilele acestea legat de acest lucru și un domn era foarte deranjat de faptul că a fost prins că era filmat și așa mai departe. Ca idee nu știu dacă mai avea ceva de încălcat, cred că tot ce se putea a făcut-o.

            Cred că sunt mulți care citesc ceea ce scriu și au următoarele comentarii: „mare scriitor și ăsta”, „a dat scrisu-n tine”, „scrie și el, fii atent”… „și eu pot face asta”. Oare de ce să judecăm pe cineva doar pentru simplul fapt că are un hobby și îi place să împărtășească anumite lucruri cu ceilalți. E ca și cum o armată de lumânări duc la spânzurătoare un bec pe motivul că luminează mai tare. Să fim puțin cerebrali și să privim totul ca un punct forte și să susținem dezvoltarea nației.

            La fel cum și cei mai în vârstă vorbesc despre faptul că dom’le, copilăria celor de acum nu mai este ceea ce am trăit noi, că noi țineam un zmeu în mână ridicat iar copii acum țin un selfie-stick. Fiecare trăim vremuri diferite iar dezvoltarea omenirii este pe repede înainte, haide-ți să nu-i mai judecăm ci doar să-i ajutăm să-și găsească valorile și să le pună la treabă.

            V-am spus că vorbim despre comportamentul maselor și despre agresivitatea în online.

În contextul unei țări în care crește de la o zi la alta numărul cazurilor de COVID-19, dar în același timp, crește agresivitatea acelora care nu cred în existența acestui virus și refuză să ia măsurile necesare de prevenire și de precauție.

            Știm cu toții că teoriile conspiraționiste se răspândesc foarte repede. Situația cu care ne confruntăm noi este aceea că de ce unii oameni aleg să creadă în ele și nu în spusele specialiștilor. Și tot legat de asta, mai am o întrebare: De ce oamenii devin agresivi când ai credințe diferite decât ale altora în mediul online?

            Eu cred cu tărie că este nevoie să stăm de vorbă cu specialiști în aceste momente și să apelăm la ei, aici mă refer la medici, psihologi, sociologi, cercetători, etc.

            Se pare că iar ne lungim și cu acest articol și o să apelăm la aceiași soluție și anume să revin săptămâna viitoare cu detalii legate de această situație. Promit că va fi ceva super! Dacă aveți idei legate de acest subiect, o să vă rog să-mi lăsați comentarii ori dacă nu, vă aștept pe Instagram!

            Până una alta, vă îndemn la calm, să vă bucurați de viață și de cei dragi din jurul vostru, nu uitați că oamenii atrag oameni și că nimic nu este la întâmplare. Ne auzim săptămâna viitoare!

Loading

Lasă o părere

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Înapoi sus