- autor: buhus
Mai sunt câteva zile și împlinesc frumoasa vârstă de o lună de când stau în casă … nimic nou sub cer. Voi cei care citiți acum, sper că nu sunteți străini de acest sentiment și sunt sigur că stați și voi la fel ca mine, de aici și ideea de „Arta Călătoriilor” .
La o scurtă discuție cu „mine” de dimineață, trezindu-mă și mergând în bucătărie, îi spun lui Stefănuț că „nu mai pot și că am obosit”(vorbesc singur pentru că părinții mei sunt plecați la muncă). Mă întreabă ce am pățit și încep să îi spun că vreau sa mă întorc la ceea ce făceam.
Din vorbă în vorbă îi spun că unul din lucrurile care îmi lipsesc foarte mult este acela de a călători. Prin ceea ce fac eu lunar necesită deplasarea în anumite orașe unde merg să-mi dezvolt activitatea.
La prima vedere pare totul foarte banal și poate că unii dintre voi veți spune că „de parcă lumea nu a mai călătorit până acum în alte orașe și suntem total străini de acest lucru”..
Pe lângă faptul că îmi desfășuram activitatea și că evident cel mai mare beneficiu era partea financiară, mi-am dat seama că sunt mult mai multe lucruri de care beneficiez și am stat să le pun pe hârtie și așa mi-a venit și în minte titlul articolului „Arta Călătoriilor”.
Să vedem ce găsim în „Arta Călătoriilor”…
- Primul lucru care mi-a venit în minte este „învăț mai repede”, de ce? Pentru că avem posibilitatea să vedem culturi diferite, modul în care funcționează lumea, poate că și o limbă străină, de ce nu? De aici am tras o concluzie … un călător nu se teme de diversitate, vrea să exploreze și să înțeleagă cursul lumii.
- Un al doilea lucru ar fi că „te autotestezi constant”, de ce? Pentru că de fiecare dată provocările apar atunci când ieșim din zona de confort și m-am gândit că adevăratele beneficii nu înseamnă să ai atât de multe, dar să trăiești totul la maxim cu ceea ce ai este mult mai important.
- Alt lucru ce am reușit să sustrag, asta având legătură cu punctul doi este că „diferențele sunt o valoare”, de ce? Pentru că cei diferiți au o încăpățânare aparte și lucrurile pentru ei sunt mereu diferite. Călătoriile ne vor arăta că, suntem cu toții diferiți și cred că asta este frumusețea vieții. Cu toate aceste diferențe care ne aduc plus valoarea „la nivel universal, cu toții suntem egali și cu toții suntem ființe umane”.
- „Crește o minte liberă și deschisă”, aceasta este una din replicile pe care mereu îmi place să le folosesc, aici pot să spun că cei care nu călătoresc ajung în situația în care cred că micul lor pătrat de viață reprezintă întreaga lume. Plusul celor care călătoresc este că se obișnuiesc cu ideea că lumea este caracterizată de diversitate, ba mai mult, învață să o accepte. Astfel învățăm să raționăm din poziția unei persoane libere.
Pe final
5. „Călătorii la un alt nivel”, lucru care mă face să mă opresc aici, de ce? Pentru că lumea, mai mult ca niciodată, are nevoie disperată de călători. Atenție „nu din poziția de turist în vacanță, ci călător conștient și respectuos, pe drumurile vieții”.
Din punctul meu de vedere, călătoriile nu înseamnă neapărat să vezi cealaltă parte a lumii, nici pe departe. Creșteți ca niște mici exploratori ai lumii și ai vieții și atunci sunt sigur că veți face o favoare omenirii. Continuați să creșteți în gândire în fiecare zi … nu doar ieri ci și astăzi și continuați și mâine pentru că ceea ce ai făcut astăzi, este temelia zilei de mâine și te bucuri de ceea ce ai făcut ieri. Așa că pentru mine, asta înseamnă „Arta Călătoriilor”.
Nu uitați că oamenii atrag oameni, nimic nu este la întămplare și cu aceste cuvinte sper să simțiți că sunt mereu aproape de voi!
#oao #alsasealeasimt #doarunblog #doarunbuhus #artacalatoriilor