Un sfert de secol

25 de ani și totodată un sfert de secol (sper să fie magnifică această cifră) și chiar dacă nu pare chiar atââât de mult, m-a pus nițel pe gânduri. Totuși, sunt din ce în ce mai aproape de 30 și tot așa o să cresc în continuare.
Cu suficiente experiențe din diverse domenii la activ, oameni simpatici sau nu prea, povești roz sau mai puțin, mi-am dat seama că tot ce contează e cu ce rămâi după. După fiecare dintre ele, luate pe rând sau laolaltă. Și mai mult decât atât, indiferent de cele petrecute, întrebarea care ar trebui să rămână în picioare este: Și acum, ce?

Asta am învățat până la 25 de ani. De-a lungul anilor, mi-am format niște principii și valori, care să mă ghideze în viață. Iar baza lor a fost memorarea lucrurilor bune și acordarea de atenție specială celor mai puțin bune. Fix așa am ajuns să le aplic pe toate planurile – social, familial, profesional, sentimental, iar la vârsta asta am ajuns să mă țin tare pe poziție când vine vorba despre:

Open-mindedness Siguranța că poți aborda orice subiect, că poți dezbate orice temă fără să întâmpini probleme. Ador provocarea lansată către persoane de genul și skill-urile lor de a comunica.

Constanță și EchilibruPentru mine e chestia aia care contribuie la încrederea pe care o investești în cineva, pentru că oamenii constanți au un echilibru între gânduri, vorbe și acțiuni.

Calm, răbdare, liniște, empatie – Experiența m-a învățat că oamenii se împart în două categorii, după feeling-ul pe care mi-l dau în urma interacțiunii cu ei: oameni liniștiți și oameni agitați. Ador senzația de calm și liniște cu care te lasă cei dintâi după ce au plecat de lângă tine. Dar ce să vedeți că nici cei care sunt agitați nu sunt de lăsat, ba chiar mai mult sunt cei care te ancorează și te pun la grele încercări în ceea ce îi privește.

Sinceritate, Conversații reale și nu Denaturate –  Indiferent de subiectele abordate, trebuie să simți ceea ce simte și celălalt și să poți să-ți dai seama de cauza conversației tocmai pentru a emaptiza și mai mult cu el pentru a-l înțelege și pentru a te pune în postura lui

Pasiune și dăruire – Iubesc oamenii care pun pasiune în ceea ce fac, iar asta se vede în acțiunile lor, în privire și în felul cum se exprimă. Iar ce e mai mișto e că transmit asta și în afară. Intensitatea, bucuria și iubirea de viață combinate, odată experimentate mi-au arătat că o altă modalitate de a trăi nu mai există.

Respect și disciplinăFără alte descrieri, e clar că fără respect nu există bază pentru nici un fel de relaționare. Iar când mie respectul nu mi-a fost oferit, a fost cazul să activez respectul de sine și m-am îndepărtat de oamenii în cauză.

Ancorări perfecte – Știm că perfecțiunea nu există, nu? Perfecțiunea chiar nu există într-un om, obiect sau relație. Toate își schimbă starea sau se degradează în timp, fapt ce pentru mine este extraodinar.
Dar ce există – sunt momentele perfecte. Clipe care luate separat, îți aduc zâmbetul pe buze. Nu sunt coincidențe, deși par. Nu sunt planificate și cu toate astea, un om sau un lucru îți apare în cale într-un anumit moment potrivit pentru tine. De multe ori, nu știi ce se întâmplă și până te dezmeticești, dacă nu ai fost suficient de rapid și de ancorat în el, s-a dus. Dar și dacă ești pe fază, oh ce fain ar putea fi!

După un sfert de secol, plec la drum cu o filozofie de viață: chiar dacă nu știu cum se face sau cum se procedează foarte bine pentru că nimeni nu are un manual cu instrucțiuni, știu că pot să mă documentez și prin voință, bun-simț, gândire structurată, pasiune și corectitudine pot obține orice dar abosolut orice, vă asigur. Mă bucur că am înțeles asta și vă îndemn să vă găsiți și voi aceste lucruri, să le adoptați să le creșteți, să le finisați și să le perpetuați mai departe . Le mulțumesc, asadar, acelora cărora îmi place să-i numesc parte din familie, prietenilor, familiei  pentru stabilitate și încredere, colegilor pentru seriozitate și greutăți pentru că m-au provocat și m-au ambiționat. Cu toții ați contribuit la evoluția mea și la continuitatea mea și sper că lucrurile pe care le-am făcut până acum și le voi face de acum încolo vor rămâne o moștenire care va dăinui de-a lungul timpului.

Nu uitați că oamenii atrag oameni și nimic nu este la întâmplare!

Loading

Lasă o părere

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Înapoi sus